Специалистите за Flora

showcase image

Д - р Дафина Ганева

вътрешни болести, гастроентерология и диететика

Диагностично - консултативен център 1 - гр. Пловдив

Пробиотиците са първият страж в организма

Д - р Дафина Ганева, практикува вътрешни болести, гастроентерология и диететика в Диагностично - консултативен център 1 - гр. Пловдив. Работи всички ендоскопски методики. Извършва консултативни прегледи, диагностичен ултразвук на коремни органи, езофагогастродуоденоскопия, фибросигмоидоскопия, вземане на биопсичен материал, полипектомия.

Д - р Ганева, обяснете ни как пробиотиците подпомагат организма ни?

Имунната система на хората е много срината поради много комплексни фактори - психо-емоционалния стрес, забързания ритъм, приема на много медикаменти и на некачествени храни. Всичко това налага да повишим имунната система, а тя се намира в чревния тракт и основно това излиза на преден план / между 60 и 80% от имунната система е локализирана в червото /.

Пробиотиците са първият страж - всичко, което влезе през устата като храна, напитка или медикамент, минава през устата, хранопровода и през червата. Там има наличие на пробиотици, които са едни големи защитници в организма. Те преценят и селектират какво трябва да влезе и да го пропуснат през кръвта, където се намира втория страж на имунната система. Пробиотиците продуцират съответни субстанции, които позволяват да може да се отделят ензими, без които нито една храна не може да бъде преработена, смляна и абсорбирана. Освен това те произвеждат витамини и абсорбират микроелементи.

Как можем да си набавим пробиотици?

За да ги има тях, нашият организъм трябва да ги получи в натурален вид или да ги приеме допълнително. Разнообразното хранене с качествени продукти е начинът да ги приемем в натурален вид. Преди години сме набавяли пробиотици предимно от българското кисело мляко. В днешно време обаче, по-голямата част от млеката не са качествени и затова се налага, да се приемат пробиотици допълнително.

Кои са факторите, които влияят върху унищожаването на подхранващата среда в червата?

Организмът трябва да произведе защита от вредното влияние, например на масовото приемане на антибиотици, които в днешно време се използват все по-масово. Тази защита може да се изгради само ако ние й създадем условия за това, като вкараме пробиотик. Всъщност пробиотикът защитава и храни пребиотиците в стомаха.

Пробиотиците дават възможност на лактобацилите и бифидобактериите да съществуват и да колонизират в червата. Колкото повече червата са населени с добрите бактерии, толкова повече нашата имунна система е по-силна. Подхранващата среда се унищожава освен чрез приема на медикаменти, още и от некачествена храна и алкохол, затова трябва да се приемат пребиотици. Те помагат да са здрави създадените от пробиотиците колонии, да са защитени и да се размножават, като по този начин могат да се усвоят всички приети хранителни субстанции. Освен витамините, микроелементите и ензимите, за да смилат, те имат отношение и към абсорбцията на всички други субстанции, които са в хранителните продукти.

Продуктите Flora съдържат (FOS) Фруктоолигозахариди. Ще обясните ли за читателите ни какво представлява? С какво са полезни за организма ни?

Това са въглехидрати т.е. енергия, без която в една клетка не може да се завърти никакъв цикъл, никакъв процес. Освен това, те са нискомолекулни въглехидратни разтвори и помагат за абсорбирането на множество микроелементи. Червата са много строго профилирани - там на всеки сантиметър има точно, конкретна реабсорбция и ако нея я няма, ние страдаме от недостатъчност на витамини и микроелементи.

Фруктоолигозахаридите имат отношение и към абсорбцията на калия, който пък има отношение към калциевата плътност. Това е един много голям плюс към резорбцията на калия, защото се създават здрави кости.

Доказано е, че българинът страда много от остеопороза. Причините за това са на първо място стреса, който причинява един хормонален дисбаланс. След като хормоналният „чадър“ изчезне, започват много бързо предименопаузните промени при жените в костите. Друга причина за това е слабата двигателна активност и разбира се храната, която приемаме. В повечето случаи храната, която консумираме е мъртва т.е. термично преработена и в нея не остават полезни вещества.

Кога можем да приемаме Flora?

Не е необходимо само хора, които приемат медикаменти, унищожаващи чревната флора, да взимат продуктите Flora, а и всички останали хора, които поради начина си на хранене имат дефицити в организма. Особено в сезоните на грип и настинки Flora може да се използва като превенция, но не в лечебна доза, а по една таблетка дневно. Смисълът в медицината е не само да лекува, а да има превенция.

Хубаво е, че освен пробиотици Flora съдържа и Инулин и Витамини от В групата - В1, В3, които са катализатори на всички процеси в човешкия организъм. Освен това има и Витамин С, който е антиоксидант и това прави продукта уникален.

Flora е синбиотик, който може да се прилага и при деца. Продуктите съдържат и Витамин В12 е витамин, който е много важен за растежа на децата. Чрез него се размножава клетката - стимулира се клетъчния растеж и делене.

При желание да се свържете със специалиста, моля пишете ни на е-mail: office@abopharma.info, за да ви дадем допълнителна информация.

Специалистите за Флора


Д-р Григорова

Д-р Григорова

Д-р Анастасова

Д-р Анастасова

Д-р Панайотова

Д-р Панайотова

Д-р Ганева

Д-р Ганева