showcase image

Действието на FLORA за имунитет

Храносмилателната система е част от имунната система. Тя е преградата срещу вредните микроорганизми и вещества, които навлизат в телата ни с храната.

В червата ни се развиват основно три вида микроорганизми – патогенни, които са отговорни за разболяването ни; условно патогенни, които водят до болести само в определени случаи и полезни - млечнокисели бактерии или пробиотиците.

 

Добрите бактерии се справят с лошите по два начина. Като се населят в червата, те отнемат жизненото пространство на патогенните, а освен това отделят вещества - инхибитори, които потискат растежа на вредните бактерии.

 

Пробиотиците имат и други функции, които са съществени за изграждане на стабилна имунна система. Те стимулират ензима лактаза, който разгражда лактозата. Освен улесняват резорбцията на калция и на всички витамини. Също така пробиотиците участват в образуването на витамин К, важен за кръвосъсирването.

 

FLORA е комбинация от пробиотици и пребиотици, които попадайки в нашето тяло, оказват благоприятно въздействие върху него, подобрявайки чревната флора на стомашно - чревния тракт.

 

Те оказват пряко въздействие върху стомашно - чревния тракт и по-специално върху тънките и дебелото черво, които играят много важна роля в изграждането на здрав имунитет.

 

Когато пробиотиците се заселят в дебелото черво, те стават конкурентни на болестните микроорганизми, които представляват 95% от обичайното му съдържание.

 

Приемът на пробиотици с храната оказва значителен ефект върху имунните сили на организма.

    Как по - точно действа FLORA?
  • FLORA спомага за потискане растежа на патогенните щамове, т.е. не позволява на вредните бактерии да се развиват.
  • Пробиотиците във FLORA отделят вещества, които имат антимикробно действие.
  • FLORA подпомага образуването на механична бариера, населявайки повърхностния слой на стомашно - чревната лигавица с добри бактерии, които пречат на други бактерии да се размножат.
  • FLORA спомага за увеличаване броя на имунните клетки. Прави организма по-устойчив на външни въздействия. При промяна на микроорганизмите в чревната флора, когато се приемат пробиотици, се повлияват пряко защитните функции на имунната система.
showcase image

При пътуване, море, ваканция - при смяна на обстановката

FLORA спомага за нормалното състояние на имунната система като има положителен ефект върху защитните механизми на организма при деца и възрастни. Съчетанието от полезни бактерии – пребиотици и пробиотици елиминира действието на гнилостните бактерии (Enterobacteriaceae).

 

FLORA има изключително благотворно действие при рискови ситуации, свързани със стрес, пътувания, които налагат смяна на обстановката, климата и режима на хранене или при такива свързани с неблагоприятна екологична среда. Благодарение на тези ситуации имунната система допълнително се натоварва и това води до проблеми.

 

Други фактори, които оказват неблагоприятно въздействие върху стомашно - чревния тракт са приемането на вредни за организма продукти и недостатъчния прием на течности. Всичко това може да доведе до натрупване на токсини в тялото.

 

Смяната на средата и хранителния режим довежда до така наречената диария на пътешественика. Когато посещаваме далечни и нетипични за нашият климат и среда страни, организма ни има досег до непознати за него микроорганизми, които могат да доведат до разстройства.

 

Затова е необходимо да се подготви организма за тази стресова смяна на климата и обстановката като се започне един предварителен прием на FLORA преди пътуването като се продължи и по време на него за да се стабилизира и регулира чревната микрофлора. Това ще осигури ефективна защита срещу патогенните организми за да се радвате на своята пълноценна почивка.

 

FLORA спомага за поддържане нормалното състояние на храносмилателната система при пътувания и честа смяна на обстановката или пък при прекомерна консумация на неподходящи храни.

 

FLORA са продукти с високо микробно число: 10 милиарда живи бактерии във FLORA 10 за възрастни и 7 миларда във FLORA Bimbi – за децата, които допринасят за развитието на полезните бактерии и спомагат за възстановяване на чревната флора.

 

Те подпомагат процесите на храносмилане и усвояване на полезните вещества като същевременно с това спомагат за елиминиране на гнилостните процеси в стомашно - чревния тракт.

 

Приемът на FLORA спомага за нормализиране на изхождането и намаляване на подуването на корема или образуването на газове. И не на последно място оказва благоприятно въздействие върху нормалните функции на имунната система.

 
showcase image

Действие на Флора 10 за възрастни

Флора 10 са синбиотици, които благоприятстват поддържането на баланса на стомашно - чревната флора. Те съдържат и  FOS (Фруктоолигозахариди), които допринасят за правилното развитие и дейност на млечно - киселите бактерии.

Това съчетание е особено полезно за възрастните хора, които често страдат от недостатъчност на ензима лактаза, чиято функция е да разгражда млечната захар. В повечето случаи той е придобит след болести и с възрастта. Проявява се с различни оплаквания - стомашни болки, колики, разстройство. Млечнокиселите бактерии са мощен източник на ензими, които разграждат млечната захар и по този начин подпомагат организма в нейното усвояване.

Безспорно пробиотиците са от изключителна важност за цялостното ни здравословно състояние и техният прием има многобройни ползи за организма.

Съществуват определени причини, свързани с начина ни на хранене, живот и състояния, които пречат на тялото ни да си набави необходимите пробиотици, от които се нуждае.

Това са:

Приемът на антибиотици;

Употребата на храни съдържащи голямо количество захар;

ГМО храните;

Химикалите и лекарствата

Състояние на стрес.

За нормалният и правилен баланс на чревната флора е необходимо да ги избягваме, тъй като тези храни, токсини и стресови ситуации оказват негативно влияние и се получава дисбаланс на микроорганизмите в червата ни, което повишава многократно вероятността за развитие на лоши бактерии, дрожди, паразити и гъбички.

Те се явяват храна за лошите бактерии затова трябва да се избягват.

Синбиотиците подпомагат изграждането на устойчива и здрава имунна система и подобряват храносмилателната функция.

Действието на пробиотиците е много по-ефикасно, когато е в комбинация с пребиотик. Когато пробиотици и пребиотици попадат в организма заедно, те действат синергично, т.е. съвместно и значително усилват благотворния си ефект.

Пребиотиците подкрепят естествената микрофлора. Пробиотиците са живите микроорганизми, а пребиотиците са несмилаеми вещества, които създават благоприятни условия за тяхното развитие, като стимулират размножаването им. Пребиотиците са фибри, които не се преработват, а преминават през цялата дължина на червата в непроменено състояние. Те се явяват средата за живот на полезните бактерии. Така про - и пребиотиците се допълват и увеличават терапевтичния ефект.

FLORA 10 спомага за изграждане на нормалната чревна микрофлора. Подобрява храносмилането и нормализира моторните функции на червата, като спомага за премахване на подуване на корема, газообразуване, колики и други. Освен това оптимизира времето за преминаване на хранителната маса през дебелото черво, като спомага за отстраняване на интоксикацията и стимулиране на имунитета. Спомага и за възстановяване на микрофлората на червата след терапия с антибиотици.