Специалистите за Flora

д-р Марлена Панайотова

Д - р Марлена Панайотова

Специалист Детски болести и Детска гастроентерология

Болница „Тракия“ - гр. Стара Загора, ул.“Дунав“ 1, Тел. за записване 042 98 77 66, моб. 0898 81 72 95

Флора Бимби

Доколко е важно здравето на чревната флора и важно ли е нейното поддържане?

Нарушаването на баланса между желаните и патогенни бактерии в чревната стена, има за резултат или бактериален растеж или води до хронични диарии, които могат да се отразят негативно на десткия организъм чрез дехидратация, белтъчно - енергиен недоимък, малабсорбция и дефицит на основни нутриенти и микроелементи. В този смисъл внасянето на млечно-кисели бактерии, нормализира това бактериално число в тънките и дебелите черва на детето и оказва своя имуностимулиращ ефект върху регенерацията на чревния епител. Фруктоолигозахаридите, които са в състава на Флора Бимби, допълнително модулират имуностимулиращия ефект, като усилват фагоцитарната активност и стимулират регенерацията на чревния епител.

Какви симптоми повлиява Флора Бимби?

Редица рандомизирани проучвания, в които участниците са подбрани на случаен принцип при деца с остри чревни инфекции, доказват ролята на пробиотиците в скъсяване срока на острите диарии и намаляване на интензивността на диарийния синдром, така че Флора Бимби е подходяща при тези състояния.

Флора Бимби поддържа баланса на чревната флора. Подходящ е и при уроинфекции, защото уринарните инфекции и инфекциите на отделителната система много често изискват и налагат антибиотично лечение, а Флора Бимби е изключително подходящ препарат в комплексното лечение на тези инфекции.

Флора Бимби е добре да се приема по време и след антибиотично лечение. При всички остри чревни инфекции също оказва своя стимулиращ ефект, както и при всички състояния на белтъчно - енергиен недоимък, при всякакви хронични заболявания, състояния с малабсорбция и хиповитаминоза. Той е един чудесен компонент в комплексното им лечение.

Как действа Флора Бимби на детския организъм?

Флора Бимби е един чудесен продукт, комбинация от пробиотици, млечно - кисели бактерии и олигозахариди. Един от малкото препарати на пазара, които комбинират пробиотик и пребиотик - така наречените синбиотици. Чревната микрофлора се повлиява от Флора като един категоричен имуностимулант и намалява възприемчивостта срещу чревни патогени и диспептичните оплаквания / гадене, болки в корема, повръщане / като цяло.

Фруктоолигозахаридите намиращи се в състава на Флора Бимби имат изключително имуностимулиращо въздействие като подпомагат пролиферацията или увеличаването на желаната флора в чревния лумен и оказват благоприятно имуномодулиращо въздействие срещу всички инфекторни имунни клетки в организма. По този начин те оказват своя имуностимулиращ ефект на ниво чревна лигавица, освен това стимулират имунният отговор спрямо респираторни и други патогени.

Пробиотиците са неотменна част и абсолютно съвместими с диетолечението при всички чревни нарушения или остри диарии при малките деца. Флора Бимби не съдържа съставки, които биха подразнили чревната лигавица.

При желание да се свържете със специалиста, моля пишете ни на е-mail: office@abopharma.info, за да ви дадем допълнителна информация.

Специалистите за Флора


Д-р Григорова

Д-р Григорова

Д-р Анастасова

Д-р Анастасова

Д-р Панайотова

Д-р Панайотова

Д-р Ганева

Д-р Ганева