Специалистите за Flora

showcase image

Д - р Нора Григорова

ОПЛ в ДКЦ 2, гр. Плевен. За връзка :064/888232

„Флора подпомага храносмилателната система като поддържа оптимален чревен баланс, със съчетанието си от пробиотици и пребиотици.“

ЗАЩО ПРОБИОТИЦИТЕ И ПРЕБИОТИЦИТЕ СА ВАЖНИ ЗА ПОДРАСТВАЩИЯ ДЕТСКИ ОРГАНИЗЪМ?

Пробиотиците и пребиотиците са важни за детския организъм, защото благоприятстват поддържането на баланса на стомашно - чревната флора. Те оказват цялостно благотворно въздействие върху организма, като директно се колонизират върху чревната лигавица и започват да произвеждат важни ензими, витамини, аминокиселини и други клетъчни био продукти (пробиотици) и освен това, увеличават абсорбцията на минерали. Също така те стимулират растежа на бифидо бактериите и лактобацилите (пребиотици).

КОГА ДА ДАВАМЕ СИНБИОТИЦИ НА ДЕЦАТА СИ?

Уместно е да се дават още от кърмаческа възраст, когато червата още не са поселени с необходимото за нас количество от бактерии и дрожди. Предписвам Флора по време на болестно състояние на гастроинтестиналния тракт (ГИТ), както и по време на прием на антибиотици за лечение на бактериални заболявания от различно естество.

ВАЖНО ЛИ Е ЗДРАВЕТО НА ЧРЕВНАТА МИКРОФЛОРА И ДО КАКВО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ НЕПРАВИЛНОТО Й ПОДДЪРЖАНЕ И ФУНКЦИОНИРАНЕ?

Разбира се, че е важно, тъй като от нейния оптимум зависи правилното функциониране на гастроинтестиналния тракт и оптималната резорбция на жизнено важни биологични вещества.

С КАКВО Е ПОЛЕЗНА ФЛОРА БИМБИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕТО НА БАЛАНСА НА ЧРЕВНАТА ФЛОРА?

На първо място искам да акцентирам върху факта, че Флора Бимби съдържа 7 милиарда живи бактерии, които са съобразени с особеностите на детския организъм. Флора Бимби представлява един микс от Бифидобактериум Лонгум, Лактобацилус Ацидофилус, Стрептококус Термофилус в съчетание с витамините B1, B2, B6, B12 (В комплекс). Всичко това в съчетание е абсолютно необходимо за правилното функциониране на детския организъм. Флора Бимби е с много добри вкусови качества, което го прави и лесно приеман от децата и предпочитан от родителите.

НАЛИЧИЕТО НА FOS И БЛАГОПРИЯТНОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ДЕТСКИЯ ОРГАНИЗЪМ – МОЛЯ ДА НИ ОБЯСНИТЕ ПОВЕЧЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?

FOS са нискокалорични, нехраносмилаеми въглехидрати, които действат благотворно на имунната система, костното здраве, баланса на важни бактерии в гастроинтестиналния тракт. Те се отнасят към олигозахаридите. Тези съединения се считат за пребиотици тъй като, след като бъдат погълнати, се насочват към дебелото черво, откъдето стимулират активно размножаването на чревната флора. Представляват полезни микроорганизми, които подпомагат усвояването на хранителни вещества и са важни за нормалното храносмилане. FOS увеличават живота в дебелото черво на онези специфични бактерии, които се хранят при тяхното разделяне, увеличавайки своето количество, каквито са Бифидо и Лакто бацилите. Освен това FOS имат и друг полезен ефект – увеличават абсорбцията на калций от организма, което води до увеличаване на костната плътност.

КАКВИ СИМПТОМИ ОБЛЕКЧАВА ФЛОРА БИМБИ И КАК ПОДПОМАГА ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА?

Флора Бимби облекчава стомашно - чревните колики, метеоризма (газовете) и диспептичните прояви. Уместно е да се взима и препоръчвам в пролетно - летния сезон, когато зачестяват диспепсиите, причинени от грешки в хранително - диетичния режим и усилената консумация на зеленчуци. Флора Бимби подпомага храносмилателната система като поддържа оптимален чревен баланс, тъй като е съчетание от пробиотици и пребиотици.

ФЛОРА 10

Флора 10 е комбинация от пробиотици, пребиотици и FOS, които са съобразени с възрастта на организма, затова оказват благотворно влияние при хора със стомашни проблеми.

С КАКВО СЕ ОТЛИЧАВА ФЛОРА 10 В СРАВНЕНИЕ С ВСИЧКИ ДРУГИ ПРОДУКТИ ПРЕДЛАГАНИ НА ПАЗАРА НА БАЗАТА НА ПРОБИОТИЦИ И ПРЕБИОТИЦИ?

ФЛОРА 10 съдържа 10 милиарда живи бактерии, като пробиотик 7 щама (Лактобацилус булгарикус Лактобацилус ацидофилус Стептококус, Стрептококус лактис, Лактобацилус лактис, Лактобацилус касей, Ентерококус фациум, Бацилус коагуланс), а като пребиотик - Инулин и Фруктоолигозахариди. Към тях са добавени отново витамините - В1, В3 и С. Важно е да отбележим също, че те са в капсулна форма и в блистер, като по този начин не се окисляват.

МОЖЕ ЛИ ФЛОРА ДА СЕ ВЗЕМА ПРЕВАНТИВНО? КОЛКО ВРЕМЕ ДА СЕ ВЗЕМА?

Флора може да се взима превантивнo, като профилактика на организма, която може да продължи от седмица до 6 месеца.

При желание да се свържете със специалиста, моля пишете ни на е-mail: office@abopharma.info, за да ви дадем допълнителна информация.

Специалистите за Флора


Д-р Григорова

Д-р Григорова

Д-р Анастасова

Д-р Анастасова

Д-р Панайотова

Д-р Панайотова

Д-р Ганева

Д-р Ганева